Türk Kahvesi Demleme Rehberi

Bir porsiyon Türk kahvesi hazırlamak için;

Gerekli Malzemeler:

  • Taze kavrulmuş Türk Kahvesi
  • Cezve (mümkünse bakır)
  • 7 gr türk kahvesi (bir tepeli tatlı kaşığı)
  • Kahve fincanı (ortalama 80ml)
  • İsteğe göre şeker. (Sade şekersiz, Az şekerli 1 küp şeker, orta şekerli 2 küp şeker şekerli 3 küp şeker)

Türk kahvesi hazırlamak aslında çok kolay. Yazdığımız adımları takip ederek siz de rahatlıkla bol köpüklü Türk kahvesi hazırlayabilirsiniz.

Hazırlanışı (1 porsiyon için)

Cezveye 1 kahve fincanı soğuk su konur, 7 gr ( 1 tatlı kaşığı tepeleme) taze kavrulmuş Türk kahvesi konur, isteğe göre şeker ilavesi yapılır. İyice karıştırılır ve artık elimizde soğuk sulu bir kahve karışımı vardır.
Cezve içinde kaşık olmadan ocağa konur ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Kahve hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alınır ve bir kaşık ile köpük fincana pay edilir. Sonra tekrar ocağa konur ve hafif kaynayınca ocaktan alınıp fincana aktarılır.

Bol köpüklü Türk kahvesi hazırlamak için gerekli ekipmanları aşağıdan temin edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir