Kahve ve Müzik

Kahve ve Müzik

Mis gibi kahve çekirdeğinin kokusu, şöyle güzel de bir müzik. Nasıl kahve suyla hafif hafif demleniyorsa işte ruhumuz da öyle demleniyor bence müzikle. Bilmiyorum siz de öyle misiniz ama ben müziksiz yapamayanlardanım. Kahvesiz de yapamıyorum. Bu yüzden bu yazının adını da kahve ve müzik koyuyorum. Buyursunlar...

kahve çekirdekleri ve gitar
Fotoğraf: Jessica Lewis

Bilim insanları ruh halimizin damak tadımız üzerinde etkisi olduğu konusunda görüş belirtiyorlar. Bu da şu demek oluyor, ruhumuzun tadı yoksa ağzımızın da tadı yok. Hatta çok uzmanlık alanım olmasa da canımız sıkkınken daha çok tatlı tüketmek istememizin nedeni de bu bence. Neden mi bundan bahsediyorum? Konuya gireyim...

Bir de olaya şöyle bir açıdan bakalım. Adını kahve çekirdeklerine vermiş ülkeler genelde zengin müzik kültürünün olduğu ülkeler. Acaba bundan mı bu ikiliyi birbirinden ayırmak bana son derece güç geliyor?

Duyularımıza bir göz atalım. Görme, koku alma, tat alma, dokunma ve işitme. Kahve çekirdeğini görüyor, dokunuyor, demlerken mis gibi kokusunu alıyor ve tadına bakıp kahveden alabileceğimiz her şeyi aldığımızı zannediyoruz. Oysa bir duyumuz eksik kalıyor. O da işitme. Yani kahve çekirdeklerinin hışır hışır güzel de bir sesi var aslında ama gelin biz bunun yerine şöyle güzel bir müzik koyalım. Kahve ve müzik ile tüm duyularımızı doyuralım.

kahve ve mutluluk
Fotoğraf: Kaboompics

Müzik olmayan bir Coffeeshop düşünemiyorsunuz değil mi? Ne kadar yavan, ne kadar boş geliyor düşüncesi bile. İşte tam da bu yüzden biz bu müzik işine son derece özeniyoruz Coffee Project olarak. Ancak son zamanlarda yaşanan olayları düşünerek listemizi sizinle paylaşmaya karar verdik. Gün güzel olmasa da siz kahvenizden bir yudum alın, güzel de bir müzik açın. Gülümseyin kahve işlerini biz hallediyoruz.

PLAY by Coffee Project - Spotify Şarkı Listesi

https://open.spotify.com/playlist/4RmWou4FoNyrgMfHuYwywY?si=QOaqmo7WQ6GAdRBwJPeodw
Coffee Project Play Playlist Müzik Listesi

PLAY bizim coffeeshop havasını hissettiren gün boyu dinlenebilecek müziklerden oluşan listemiz. Arada eşlik edebileceğin, oldies ve coverlar da var.

BEAT by Coffee Project - Spotify Playlist

https://open.spotify.com/playlist/4TsPfvka6iq76WuyOF3SvR?si=7C9gKXQKSYC2RCx0S353YQ
Coffee Project Beat Playlist

BEAT'te motivasyonu düşenler için "mood booster" tadında konsantrasyon arttıran müzikler yer alıyor. Düşük Bpm'li tatlı tatlı salınmalık liste.

What The Rock by merdedin

https://open.spotify.com/playlist/0GgBmd3vCJHSF5PS6uy9bb?si=mxpFg5B0RMGRJvdAGw4ptw

Bu da benim şahsi listelerimden birisi. Tek tek, elle seçtiğim şarkılar yer alıyor.

Rock Acustico by Spotify Playlist

https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DWXZo3QlWdchi?si=pgHUSiY-QuKbylh_rkJY0g

Spotify'dan abone olmak isteyenler için onun linkini de şuraya bırakıyorum.

Coffee Project Spotify

Bir deneyeyim diyorsanız Nitelikli Kahve ile Tanışma Seti için tıklayın.

Etiketler: kahve, müzik, çalma listeleri, playlist, coffeeshop
Aralık 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR