Costa Rica'da başlayan honey process (bal işleme) sürecinde, parşömeni kaplayan kahve kirazının (veya kahve balının) müsilajının bir kısmı veya tamamı kurutma aşamasında, kahveye doğal bir tatlılık verir.
Tarrazú bölgesindeki ortalama üç hektarlık çiftlik büyüklüğündeki üretimden gelen bu eşsiz organik kahvedir.
Bu kahve, inanılmaz derecede istisnai fincan profili nedeniyle Project raflarına seçildi. Bal işleminin benzersizliği ve karmaşıklığı göz önüne alındığında, iki bal işlem (honey process) kahve birbirine benzemez. Bu işlem süreci, mükemmel olgun kirazların detaylı bir şekilde seçilmesiyle başlar, kahvenin parşömenindeki doğal şekerlerin, kahvenin tatlılığını artırmasına izin veren yapışkan madde bırakılır. Kahve daha sonra Afrika yatakları adı verilen alanlarda kurutularak yavaş ve eşit bir şekilde kuruması sağlanır.
İşlem: Honey Process
Belirtelim: Chemex | V60 demleme rehberleri için tıklayınız 1) Tadım notları Coffee Project tadım ekibinin, seçiminiz esnasında sizleri yönlendirebilmek için kahvenin aromalarını duyusal olarak benzettiği tadlardır. Haricen bir ilave yapılmamaktadır. 2) Yeni kavrulmuş kahve için değil, Degassing’ini tamamlamış kahve için ısrarcı olunuz. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz. 3) Diğer kahve çeşitleri için buraya tıklayabilirsiniz. 4) Toptan alım için buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.