Etiyopya - Kenean [100 gr]
Etiyopya - Kenean [100 gr]
Etiyopya - Kenean [100 gr]

Etiyopya - Kenean [100 gr]

Fiyat : ₺490,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺441,00(KDV Dahil)

Meyve patlaması | Elmalı kurabiye

Diğer Seçenekler
Etiyopya - Kenean [250 gr] 1 Kg Etiyopya - Kenean

CUP OF EXCELLENCE ETİYOPYA İKİNCİSİ : Etiyopya | Kenean Dukamo Coe

COFFEE PROJECT'TEN 2024'ÜN İLK DÜNYA DIŞI KAHVESİ

Kahvede Meyvemsi Tadları Sevenlerin Kaçırmaması Gereken Bir Kahve

İşleme yöntemi Naturel Anaerobic olan bu kahvede, ilk başta karışık bir meyve suyu içiyormuşçasına meyve tadları damağınızı kaplayacak.
Bu tad, damağınızda hemen yerini yeşil elma tadına bırakacak.
Aftertaste'te  ise (yuttuktan sonra ağzınızda bıraktığı tadda) damağınızda elmalı kurabiye gibi tarçınlı bir tad bırakacak.
Gövdesi düşük olan bu kahveden günde birkaç bardak içmek isteyeceksiniz

Özellikle meyvemsi kahveleri denemeyi sevenlerin damağını mutlaka buluşturması gereken bir kahve.

V60, Aeropress, Chemex, French Press gibi ekipmanlarla ve 1/16,6 oranında demleyebilirsiniz.

Hikayesi: Kenean Dukamo, Gatta Farm'da hazırlayıp işlediği kurayla 2022 Cup of Excellence Etiyopya'da 2. oldu.
Gatta Çiftliği, kendisi ve babası Asefa'nın özel bir uzmanlık programı yürüttüğü yerdir. Kenean, bu 2023 lotunu 2022 COE yarışmasında kullandığı yöntemlerin aynısıyla hazırladı. İşte bu sınırlı lotu sizlere sunuyoruz.
Naturel Anaerobik Fermantasyon işleminde ilk önce olgun ve temiz kahve kirazları seçilir.
Ardından elle ayıklanıp yüzdürülerek ön temizleme yapılır.
İkinci olarak temizlenmiş kirazlar ağzı kapalı kaplarda 144 saat anaerobik fermente edilir.
Son olarak, kurutmak için kirazlar, 18 ila 22 gün boyunca uzun ağaçların gölgelediği yükseltilmiş Afrika Yataklarına serilir.

Üretici: Asefa Dukamo Korma
Bölge: Sidama / Bensa / Shantawene
İşleme İstasyonu: Gatta
İşlem: Natürel Anaerobik Fermantasyon
Rakım: 1920 – 2020 m
Grade: Grade 1
Hasat: 2023
Lot Numarası: ET-23-2009

 

250 Gr almak için tıklayınız
1 Kg almak için tıklayınız

Belirtelim:

Chemex | V60  demleme rehberleri için tıklayınız
1) Tadım notları Coffee Project tadım ekibinin, seçiminiz esnasında sizleri yönlendirebilmek için kahvenin aromalarını duyusal olarak benzettiği tadlardır. Haricen bir ilave yapılmamaktadır.
2) Yeni kavrulmuş kahve için değil, Degassing’ini tamamlamış kahve için ısrarcı olunuz. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
3) Diğer kahve çeşitleri için buraya tıklayabilirsiniz.

 

4 Adet Kahve Seçiniz
Espresso Coffee | This is it ! Özel bir asidite | Badem
Filter Coffee – Filtre Kahve Siyah üzüm | Dengeli
Türk Kahvesi – Turkish Coffee Kadifemsi bir kahve deneyimi
El Salvador – La Majada Bal | Badem | Çikolata
Peru – Kafeinsiz Kahve Bitter çikolata | Çiçeksi
Brezilya – Bella Giana Kavrulmuş Ceviz | Bal
Guatemala – Antigua Hurma | Karamel | Çikolata
Colombia – Excelso Üzüm | Çikolata
Soğuk Demleme Karışımı Siyah Üzüm | Rom
Handuras - Valentina Kiraz | Bal | Üzüm
Tanzanya - Klimanjaro Karamel | Çikolata | Meyvemsi
Kenya - Ndaro AA Pembe Üzüm | Portakal | Kiraz
Guatemala – Chimaltenango Nar | Kiraz | Şeker kamışı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR