Guatemala - San Victor
Guatemala - San Victor
Guatemala - San Victor

Guatemala - San Victor

Fiyat : ₺399,00(KDV Dahil)

Vişne | Fıstık | Karamel

Guatemala - San Victor

Naturel ve enfes bir guatemala kahvesine hazır olun !

Çiftlik hakkında:
San Victor

Gourmet Farms şirketinin tarihi, 1989 yılında, şu anki Genel Müdür Alejandro'nun babası olan eğitimli bir doktor olan Raúl Molina'nın kahve endüstrisine girerek San Victor çiftliğinin temellerini atmasıyla başlar. Alejandro Molina, "Kuruluşundan bu yana çiftlik, kahve pazarındaki iniş çıkışları, bir kahve pası hastalığı dalgasını ve diğer endüstri zorluklarını atlattı," diye anımsıyor Alejandro Molina.
ABD'deki kahve tüketim pazarındaki trendleri takip eden yöneticiler, farklı çeşitleri ayırarak ve kahve kalite kontrolünü tüm süreçlerin temeli olarak tanımlayarak, özel kahve üretmek için çiftliği kademeli olarak yeniden biçimlendirdiler. San Victor'un altyapısı birkaç kooperatife, küçük çiftçiye ve Los Verdes Fraijanes topluluğuna hizmet veren bir yıkama istasyonu içermektedir. Küçük çiftçiler, ancak bir kooperatif çerçevesinde bir araya gelme yoluyla kahvelerini Avrupa, Asya ve ABD'deki kavurucular ve baristalar için geniş bir pazarda sunma ve böylece aileleri ve toplulukları için katma değer yaratma fırsatına sahip olurlar.

San Victor çiftliği
Guatemala'nın Fraijanes belediyesinde yer almaktadır. Bölge, yaklaşık 200 yıl öncesine dayanan zengin bir kahve tarihine sahiptir. Bölgedeki ilk kahve tarlaları 1825 gibi erken bir tarihte yapıldı. Temel olarak bunlar, bugün hala oldukça popüler olan Bourbon ve San Ramon'un varyasyonlarıydı. Ulusal Kahve Derneği Anacafé'ye göre, San Victor çiftliği Fraijanes Platosu'nda, iki volkanın - Cerro Redondo ve Pacaya - merkezinde yer almaktadır. Sonuncusu olan Pacaya Volkanı bugün de aktif durumda.

Çiftlik alanındaki topraklar kumlu olup taze volkanik kül, silt ve kilden oluşmaktadır. Ayrıca toprak, yüksek kaliteli bir fincan kahve oluşumunda önemli bir unsur olan potasyum açısından zengindir. Bu bileşenlerin kombinasyonu, toprağı kahve yetiştirmek için son derece verimli hale getirir.

San Victor'un mikro iklimi, bölgenin 3 farklı coğrafi noktayla çevrili olması nedeniyle benzersizdir - Amatitlan Gölü, Calderas ve Los Pinos Körfezi. Tüm bu yerler, nem değişimi ve hava sıcaklığı sıçramaları yoluyla bölgede hava koşullarının yaratılmasını sağlar. Aguacapa Nehri Bölümün batı sınırı boyunca ve Blanco Nehri doğu sınırı boyunca akar. Los Verdes ve Aguacapa nehirleri, San Victor çiftliğinin sınırları içinde akmaktadır. Genel olarak bölge, buradaki toprakların bol su bakımından zengin olmasıyla tanınır. Yıllık yağış miktarı 1500-3000 mm arasında değişmektedir. ana yağışlı sezon mayıstan ekime kadar sürer; bazen Şubat-Mart aylarında yağmur yağar. Hava sıcaklığı yıl boyunca 12 ila 26 °C arasında değişen hoş ve ılımlı.

Çiftlik sahipleri, kalite ve üretim arasındaki mükemmel dengeyi bulmak için çeşitlerin genetiği ile sürekli yenilik yapıyor. Bölgede yetiştirilen başlıca çeşitler Bourbon (kırmızı ve sarı), Typica, Catuai (kırmızı ve sarı), Caturra, Pache, Catuaí (kırmızı ve sarı). Geisha, Pacamara, Maragogype, Villa Sarchi, Venecía, Bourbon 300, Maracaturra, Obata, Marsellesa daha az oranda yetiştirilmektedir. San Victor çiftliğinde yıllık kahve üretim hacmi yaklaşık 50 bin kental kiraz veya 10 bin kental parşömene ulaşıyor. Değirmendeki su bir daire içinde dolaşır ve birkaç kullanımdan sonra özel tanklarda bertaraf edilir. Bu aşamada çiftçiler, suyun araziyi sulamak için yeniden kullanılmasına uygunluğunu (PH dengesini) kontrol eder. Ardından kahvedeki nem oranı %55'ten %10-12'ye düştükten sonra kahve ihracat öncesi kabuklanma anına kadar depoda bekletilir.

Keyifle içiniz...

KooperatifSan Victor

Üreticiler: Alejandro Molina Leanza

Varyete: Catuai & Bourbon

Yükseklik: 1400m

İşlem: Natural

Hasat: Nisan

 

Belirtelim:
Chemex | V60  demleme rehberleri için tıklayınız
1) Tadım notları Coffee Project tadım ekibinin, seçiminiz esnasında sizleri yönlendirebilmek için kahvenin aromalarını duyusal olarak benzettiği tadlardır. Haricen bir ilave yapılmamaktadır.
2) Yeni kavrulmuş kahve için değil, Degassing’ini tamamlamış kahve için ısrarcı olunuz. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
3) Diğer kahve çeşitleri için buraya tıklayabilirsiniz.
4) Toptan alım için buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

4 Adet Kahve Seçiniz
Espresso Coffee | This is it ! Özel bir asidite | Badem
Filter Coffee – Filtre Kahve Siyah üzüm | Dengeli
Türk Kahvesi – Turkish Coffee Kadifemsi bir kahve deneyimi
El Salvador – La Majada Bal | Badem | Çikolata
Peru – Kafeinsiz Kahve Bitter çikolata | Çiçeksi
Soğuk Demleme Karışımı Siyah Üzüm | Rom
Brezilya – Bella Giana Kavrulmuş Ceviz | Bal
Guatemala – Antigua Hurma | Karamel | Çikolata
Colombia – Excelso Üzüm | Çikolata
Handuras - Valentina Kiraz | Bal | Üzüm
Tanzanya - Klimanjaro Karamel | Çikolata | Meyvemsi
Guatemala – Chimaltenango Nar | Kiraz | Şeker kamışı
Etiyopya – Acacia Blueberry | Fındık | Esmer şeker
El Salvador – Finca Atzumpa Yasemin çiçeği | Kiraz | Çikolata
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR